Odběry krve na genetické vyšetření

Byipccsuper

Odběry krve na genetické vyšetření

Na základě dohody s SBTC CZ provádíme odběry krve a zasílání vzorků  do Velké Británie na genetické vyšetření dědičné katarakty (HC) a L-2 hydroxyglutarové acidurie (L-2 HGA) u plemene Staffordshire Bull Terrier. Více informací k uvedeným chorobám je možno získat zde. Další informace je možné získat v anglickém jazyce na stránkách Animal Health Trust.

Odběry krví provádíme formou předem dohodnutých hromadných odběrů na objednání v termínech uvedených na této stránce. Objednat se je možno telefonicky na čísle 321 622 460 nebo e-mailem info@vetnem.cz u MVDr. Miroslava Kůžela nebo sestry Jany Fantové.

Prosíme majitele, aby k odběru vzali s sebou průkaz původu psa k ověření totožnosti a pokud je to možné i vyplněnou žádanku HC a L-2 HGA . Zvíře musí být označeno čitelným tetováním nebo mikročipem.

Na našem pracovišti klient hradí pouze odběr krve a cenu za dopravu vzorku do Velké Británie kurýrní službou. Cenu za dopravu rozpočítáváme podle počtu klientů v daném odběrovém termínu. Platbu za vlastní vyšetření vzorku zasílá klient přímo laboratoři do Velké Británie. Cena za vyšetření a možnosti úhrady jsou uvedeny na žádance.

Nově je možnost nechat vyšetření na nemoci L2-HGA a HC provést i u plzeňské laboratoře Genomia. Výsledky testů jsou akreditovány a jsou na stejné úrovni jako výsledky z laboratoře AHT.

Klub SBTC CZ se rozhodl členům klubu vyjít vstříc a umožnit využít pro testování i tuto laboratoř. V platnosti zůstává stejný postup, jako při odebírání vzorků do laboratoře AHT, s tím rozdílem, že zde je možnost využití stěru ze sliznice ústní dutiny*.

V platnosti zůstávají odběrná místa, jako doposud. Odběr vzorku probíhá výhradně na těchto odběrných místech. Povinností pracovníků na odběrném místě je poslat do Genomie spolu s odebraným vzorkem i příslušný formulář. Laboratoř Genomia bude na oficiální e-mailovou adresu klubu posílat pravidelně jednou měsíčně seznamy testovaných zvířat. Klub SBTC CZ a Plemenná kniha budou uznávat výsledky z obou laboratoří.

Odběry vzorků do laboratoře Genomia provádíme na individuální objednání. Objednat se je možno telefonicky na čísle 321 622 460 nebo e-mailem info@vetnem.cz u MVDr. Miroslava Kůžela nebo sestry Jany Fantové.

Prosíme majitele, aby k odběru vzali s sebou průkaz původu psa k ověření totožnosti a pokud je to možné i vyplněnou žádanku. Žádanka na vyšetření HC a L-2 HGA je k dispozici ke stažení v příloze pod tímto textem nebo je ji možné stáhnout na této adrese.

Zvíře musí být označeno čitelným tetováním nebo mikročipem.

Na našem pracovišti klient hradí pouze odběr krve a zaslání vzorku do laboratoře. Platby za vyšetření v laboratoři Genomia lze provádět převodem na účet, platební kartou (prostřednictvím služby PayPal), vkladem na účet nebo složenkou A (poukázku vyplňuje zákazník sám). Rovněž je možné poslat výsledné zprávy na dobírku (doběrečné bude účtováno ve výši 100 Kč jako poplatek za odeslání zpráv poštou). Pokud se rozhodnete platit jiným způsobem než dobírkou, vyplňte online objednávku  ještě před odběrem vzorku. Od laboratoře Genomia dostanete přiřazené číslo objednávky, které se vyplní k odesílaným vzorkům.

*Na naší klinice pouze odběr krve.